Dy menyra per tu kyqur ne MSN,edhe nese nuk eshte Msn i instaluar ne Pc tuaj mundesh ne keto dy  ?

Kycu ne MSN

Login
arjanitbityqi@hotmail.com
Password
Status

!MSN!

 

 GTalk Messenger
Login

Password

Status

 

 AOL Messenger
Login

Password

Status

 

 

 Yahoo Messenger
Login

Password

Status

 

 

 

Ketu Mundeni te Kyqeni ne MSN!

 

by signing in you agree to our terms.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nick Name MSN

a ð å Å Â ª Ä Á À ã à A b ß(3 B   c Ç ç © ¢ C   d ðÐ D
e ë é ê è í € £ Ë É Ê È E f ƒ F g G h µ H }{
i | | ï í î ì ¡ ¦ Ï Í Î Ì I j ¿ J k |{ |< K l £¿ L
m (v) M n ñ Ñ N o øغ ° ¤ Õ () O p þ Þ P
q ¶ Q r ® R s §$ S   t ~|~ ¯|¯ T
u ü ú û ù µ |_| Ü Ú Û Ù U v V w W \v// x × X y ÿ ¥ Y z Z

æ Æ Œ   ® © ™   ¿ ?   ½ ¼ ¾  
¬ ¨ ¯ ·   « »   ¹ ² ³   ‡ †  
þ Þ   ¤ §   ± ÷ ¦  

(¯`·._.·[         (screen name)       ]·._.·´¯)
¨°o.O             (screen name)       O.o°
×÷·.·´¯`·)»       (screen name)       «(·´¯`·.·÷×
· ··^v´¯`×)       (screen name)       (×´¯`v^·· ·
,.-~*'¨¯¨'*·~-.¸-(_ (screen name)     _)-,.-~*'¨¯¨'*·~-.¸
- - --^[         (screen name)       ]^-- - -
•·.·´¯`·.·•       (screen name)       •·.·´¯`·.·•  
`·.¸¸.·´´¯`··._.·(screen name)       `·.¸¸.·´´¯`··._.·  
(¯`·._)           (screen name)       (¯`·._)
¯¨'*·~-.¸¸,.-~*' (screen name)       ¯¨'*·~-.¸¸,.-~*'
Oº°‘¨             (screen name)       ¨‘°ºO
׺°”˜`”°º×       (screen name)       ׺°”˜`”°º×
.·´¯`·->         (screen name)       <-·´¯`·.
<º))))><.·´¯`·.   (screen name)       ¸.·´¯`·.¸><((((º>  
- -¤--^]         (screen name)       [^--¤- -  
~²ºº²~           (screen name)       ~²ºº³~
._|.<(+_+)>.|_.   (screen name)       ._|.<(+_+)>.|_.
..|..<(+_         (screen name)       _+>..|..
-·=»‡«=·-         (screen name)       -·=»‡«=·-
•°o.O             (screen name)       O.o°•
––––•(-•         (screen name)       •-)•––––
(¯`•¸·´¯)         (screen name)     (¯`·¸•´¯)
··¤(`×[¤         (screen name)       ¤]×´)¤··
—(•·÷[           (screen name)       ]÷·•)—
·ï¡÷¡ï·           (screen name)       ·ï¡÷¡ï·  
·!¦[·             (screen name)       ·]¦!·
°º¤ø, ¸¸, ø¤º°`°º¤ø, ¸   (screen name) °º¤ø, ¸¸, ø¤º°`°º¤ø, ¸  
; )°¨¨°º"° ¨¨°(*)(_.·´¯`·«¤°   (screen name) °¤»·´¯`·._)(*)°¨¨°º"° ¨¨°; )
»-(¯`v´¯)-»       (screen name)       »-(¯`v´¯)-»
°l||l°           (screen name)       °l||l°
•°¤*(¯`°(F)(     (screen name)       )(F)°´¯)*¤°•
—¤÷(`[¤*         (screen name)       *¤]´)÷¤—
¸.´)(`·[         (screen name)       ]·´)(` .¸
·÷±‡±             (screen name)       ±‡±÷
+*¨^¨*+           (screen name)       +*¨^¨*+
  Design By BesiHack


  

   Ketu eshte nje përrall !

Nëna me djal të vetem
Ish një nënë, kish një djalë. Të vetëm e kish. E donte me përgjëratë. Djali dilte për gjah. Nëna e porositi:
- Bir, bir. Gjithë maleve të gjuash, veç në mal të kuçedrës mos gjuaj. Se kuçdra është shumë e keqe bir, të ha të përpin. Atje kanë shkuar shumë trima e nuk janë kthyer prapë...
Djali nuk e dëgjoi nënën por e dëgjoi vashën e zemrës.
Ajo i tha:
- Trim, në më do mua, në asnjë mal të mos gjuash, vetëm
në mal të kuçedrës të gjuash!
Trimi e donte shumë vashën e bukur e nuk ia shkelte kurrë fjalën. Pra, u ngrit e shkoi të gjuante në mal të kuçedrës. Sapo u ngjit atje lart, zuri të lëkundet dheu, me gjithë gurë e drurë. Na i doli përpara kuçedra e madhe me shtatë krerë dhe shtatë brirë, me sytë si pishtarë të ndezur, me gojën sa një shpellë, me flatra në kurriz si krahët e lakuriqit të natës, po shumë të mëdha. Nxirrte tym e flakë të verdha nga goja. Kjo flakë digjte e përvëlote barin, lulet, shkurret. Përpoqi tri herë bishtin dhe u bë tërmet i madh. Djali nuk u tremb: vuri shigjetën në hark. Shigjeta u nis, fërshëlleu po nuk i bëri asgjë kuçedrës. I ra me shtizë, por as shtiza nuk i bëri gjë. Nxori shpatën, po kucedra lëshoi një grahmë kaq të fortë sa shpata i ra nga dora. Kështu trimi mbeti përballë kuçedrës pa shigjeta, pa shtizë, pa shpatë. Kucedra qeshi me të shtatë gojët, iu afrua, e përcëlloi me flakë dhe i tha:
- Tani unë do të ha o djalë se ti shkele malin tim. Nuk ke dëgjuar ti se ai që shkel këtë mal nuk mbetet i gjallë? Këtu kanë ardhur shumë trima të tjerë përpara teje dhe të gjithë i kam ngrënë. Edhe ty do të ha, bëhu gati.
- Moj kuçedër stërkucedër, unë e shoh se ti do më hash. Me të vërtetë qënke shumë e fortë. Të lutem vetëm për një gjë: më lër të shkoj gjer në shtëpi që ti kërkoj nënës uratën e vdekjes. Pastaj do të kthehem këtu që të më hash.
- Cdo të më japësh ti mua po të të lë të shkosh?
- Do të të jap besën time!
- Mirë, nëma besën e shko.
Djali i dha besën kucedrës, zbriti malin, shkoi drejt e në shtëpi e i tha nënës:
- Zonja mëmë, mua më zuri kuçedra në malin e saj tek po gjuaja e tani do më hajë. Unë i dhashë besën se do të kthehem dhe ajo më lëshoi. Tani falmë uratën e vdekjes se do shkoj të më hajë. Nëna lëshoi kujën: qau, bubutiu:
- Bir, o bir! C'tu desh të shkoje në mal të kuçedrës?
Pse s'më dëgjove mua? Mos shko!
- Jo nënë do shkoj se i kam dhënë besën kuçedrës.
Trimi buzëqeshi hidhur e u përgjunj që nëna t'i japë uratën e vdekjes: ai i puthi dorën, ajo i fali uratën, u vesh me të zeza, u mbyll në shtëpi...
Djali shkoi tek vasha e zemrës e i tha:
- Të falem moj e bukura ime! Kam ardhur të të lë lamtumirën se unë do të shkoj e nuk kthehem më. Do të më hajë kuçedra se më zuri tek gjuaja në malin e saj. Shigjeta nuk i bëri gjë, shtiza nuk e preku, shpata më ra nga dora kur u mata ta qëlloj. I dhashë besën se do kthehem prapë të më hajë. Pra mbeç gëzuar moj e bukur!
Vasha vuri buzën në gaz.
- Të vjen keq që do të të hajë kuçedra?
- Jo moj e bukur. Ti më ke falur kaq ngazëllime me bukurinë tënde e me buzëqeshjen tënde sa shkoj në vdekje pa asnjë pengesë. Qofsh e lumtur e rri me shëndet, se dua të arrij sa më shpejt, më pret kuçedra.
- Prit djalë se do të vij dhe unë në mal me ty..
Djali i vrenjt.
- Mos eja moj e bukura ime se atje tunden gurët dhe drurët: kuçedra është shumë e keqe, të ha të përvëlon, të përpin.
- Unë nuk vij po të rrish dhe ti me mua përngaherë.
- Nuk mund moj vashë, i kam dhënë besën kucedrës dhe nuk e shkel dot... Më mirë i vdekur së besëshkelur.
- E bukura qeshi dhe i tha:
-Do të vij me ty!
Vasha i hipi një kali të bardhë, trimi i hipi një kali të zi e ia morën përpjetë malit të kuçedrës. Vasha dukej si e veshur me dritë. Djali e shikonte dhe drithërohej. Thosh me vete: "Qysh t'a hajë këtë bukuri kuçedra? Ah sikur të kisha tre jetë... Do t'ia falja të tria kucedrës që ta linte vashën të kthehej në shtëpi dhe të jetonte e lumtur".
E bukura e vuri re se ai diç bluante në mendje dhe e pyeti:
- Cmendon ti o trim?
Ai tha cmendonte:
- Të kisha pasur moj e bukur, tri jetë, do t'ia falja të tria kuçedrës që ti të shpëtoje e të ktheheshe përsëri në shtëpi e të rroje e lumtur.
Ajo e vështroi tërë gaz.
- Edhe pa ty?
- Qoftë edhe pa mua...
- Kaq shumë më do?
- Shumë...
Ndërkaq bubulloi tërë mali, u tundën gurët dhe drurët. Doli kuçedra me shtatë krerë dhe ia mori këngës:
- Lumja unë e lumja! Kisha një mu bënë dy! Po më vjen një vashëz e njomë. Do ta ha t'a përpij"
Vasha e bardhë qeshi e ia ktheu:
- Mjerë ti mjerë moj kuçedër! Kishe një e s'ke asnjë. Dhe ti vetë do hysh në fund të dheut, se ky mal është i njerëzve dhe do jetë i njerëzve.
Vasha e trimi iu afruan kuçedrës. Kjo zuri të mprehë dhëmbët e të lëshojë zjarr nga goja. Po me një të shikuar vasha e mbërtheu në vend. Kuçedra u tremb, u mundua të prapset.
- Cila je ti moj vashë e bardhë, që më kall të ngjethura në shtat? C'është kjo dritë që të furfurin në
fytyrë? C'është ky zjarr që po më djeg kështu?
- Jam bija e hënës dhe e diellit, jam pika e qiejve që bie kudo, në male e fusha, mbi kryet e të liqve për të mirën e të mirëve për shpëtimin e njerëzve.
- C'e ke ti këtë trim moj vashë e bardhë?
- E kam shoqin e jetëve.
- Vashë mbi vashëzat e dheut, - i tha kucedra - kthehu e gëzuar. Trashëgofsh të ritë tënd me trimin e zgjedhur. Paski qënë të dy të besës e më mundët.

Kërko në Internet
Google . Shqip
Kerko Te Niti


Ju Jeni Vizotr Tani
..::ORA DHE DATA::..
Free Blog Content

 
Today, there have been 7 visitors (27 hits) on this page!
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=